Alle har vi et forhold til bestemte sanger. Sang følger oss hele livet og enkelte sanger betyr mer enn andre. Om man kommer fra en musikalsk familie eller ikke, har vi alle vokst opp med barnesanger og mange av dem går igjen i generasjoner, men har du noen gang tenkt over hvilke sanger alle andre liker og har et forhold til? Vel, nå har man holdt en avstemning og mange tusen nordmenn har fått sagt sitt. Noen av resultatene vil nok overraske mange.

 1. Jon Skolmen – Mikkel Rev

  Nordmenns favoritt barnesang er like enkel som den er genial. Alle barn og voksne kan denne klassikeren og Jon Skolmens versjon er uten tvil den morsomste av alle versjoner. Så det er nok ikke så rart at denne gikk helt til topp.

 2. Alf Prøysen/Elin Prøysen – I bakvendtland

  En sang de aller fleste nordmenn har et forhold til. Prøysens vise er like aktuell i dag som når den kom ut for snart 50 år siden. En utrolig morsom sang som får både barn og voksne til å trekke på smilebåndet.

 3. Georg Riedel – Du kära lille snickerbo

  Hvem husker vel Sveriges svar på Dennis the Menace; Emil i Lønneberget. En flott tv-serie som fortsatt går på TV i Norge den dag i dag og en ikonisk sang alle som er født på 70- og 80-tallet har et kjært forhold til.

 4. Ingvar Wixell – Byssan Lull

  Evert Taubes klassiske nattavise som trolig har vært sunget til de aller fleste barn i Norge og Sverige i flere tiår. En vakker vise som har stått sin prøve mot tidens tann.

 5. Elton John – Can You Feel the Love Tonight?

  Den første engelske sangen på listen og ingen er nok overrasket over at denne vakre sangen fra Elton John kommer så langt opp. Dette er en sang både voksne og barn har et forhold til og den har en spesiell plass i mange norske hjerter. Sangen ble verdenskjent da den ble brukt i Disney-filmen Løvenes Konge. En moderne klassiker som så absolutt fortjener en topp-fem plassering.

 6. Bowling for Soup – Today Is Gonna Be A Great Day

  Listens første amerikanske sang. Denne vil nok overraske en del foreldre, men de aller fleste har hørt sangen opp til mange ganger daglig. Dette er en rocka barnesang fra tv-serien Phineas and Ferb som går på Disney Channel og Cartoon Network.

 7. Sveriges symfoniorkester – Vem kan sägla forutan vind

  Sveriges andre topp-ti plassering og for en sang. Sangen som man tror kommer fra Åland, har en historie som går helt tilbake til 1970-tallet. Det lages bare ikke musikk som dette lengre.

 8. Kaptein Rødskjegg – Visen om vesle Hoa

  I disse dager er det nok ikke til å komme unna at dette er en meget politisk ukorrekt sang, men man kan heller ikke stikke under en stol at det er en strålende barnesang.

 9. Yukon Gjelseth – Her Kommer Ole Brumm

  Der kom den som nok mange hadde ventet på. Selvsagt ble det plass til den lille bjørnen på topp-ti listen. Det skulle da bare mangle.

 10. Grethe Kausland – Teddyen Min

  En norsk klassiker som er like fin i dag som den var for 30 år siden.

 11. Korn – Kidnap the Sandy Claws

  Trolig en av de skumleste barnefilmene noen gang laget. Filmen hadde en soundtrack alle elsket og den ble slik en hit, at man fikk en rekke store anerkjente sangere til å spille inn egen plate med alle sangene fra filmen. Den skumleste Disney-låten noen gang inntar en fin fin 11. plass over tidenes beste barnesanger.

 12. Torbjørn Egner – Kardemommesangen

  Liste avsluttes med en av Norges største suksesser gjennom tidene. En verdig avslutning på en liste som nok vil overraske mange.

Privacy Policy