Melodi Grand Prix for barn er for mange en perfekt mulighet for å vise frem sine ferdigheter for et stort publikum. Flere barnestjerner i Norge og utlandet har fått sitt store gjennombrudd i nettopp Melodi Grand Prix Junior. I Norge er den mest kjente vinneren av Melodi Grand Prix Junior trolig Marcus & Martinus som vant finalen i 2012 og siden har gått videre til å bygge seg en stor karriere både i Norge og utlandet. Om ditt barn drømmer om en karriere som sanger kan de lett melde seg på til Melodi Grand Prix Junior om de er mellom åtte og femten år når finalen skal avholdes. Ut over det er kravet at de er bosatt i Norge og at de synger på norsk og gjerne på dialekt. Alt de trenger å gjøre er å sende inn sin søknad i form av sang selvsagt, så vil de bli vurdert på lik linje med alle andre søkere. Det er ikke noe poeng i å sende inn profesjonelle studioopptak, søknaden skal være enkel og profesjonelle opptak vil ikke bli vurdert av juryen. Man finner alt man trenger av informasjon på nettsiden til NRK super.

Melodi Grand Prix Junior

Melodi Grand Prix Junior har vært arrangert i Norge siden 2002 og i perioden mellom 2003 og 2005 sendte Norge sine vinnere til Junior Eurovision Song Contest (JESC). Så snart Melodi Grand Prix Junior Nordic ble startet i 2006, trakk Norge seg fra Junior Eurovision Song Contest og har siden sendt sin vinner til Melodi Grand Prix Junior Nordic, hvor de unge vinnerne konkurrerer mot barn fra Danmark, Finland og Sverige.

Melodi Grand Prix Junior Nordic

MGP Nordic ble satt opp i 2003 da European Broadcasting Union begynte å organisere Junior Eurovision Song Contest, en paneuropeisk utvidelse av det kjente konseptet. Finalister fra Norge, Danmark, Sverige og Finland ble sendt til Junior Eurovision Song Contest konkurransen i stedet for MGP Nordic frem til 2006, da de fire landene alle bestemte seg for å trekke seg fra Junior Eurovision Song Contest på grunn av bekymringer over den etiske behandlingen av konkurrentene. Som et resultat ble Melodi Grand Prix Junior Nordic gjenopplivet i 2007. Konkurransen ble dog kortlevd og i 2010 ble finalen som skulle vært i Oslo avlyst, da Danmark trakk sin deltaker for å revurdere sin deltakelse i Melodi Grand Prix Junior i sin helhet. Etter den avlyste finalen i 2010, har Norge og Sverige valgt å fokusere på sine egne finaler og det har ikke vært diskutert noe nytt Melodi Grand Prix Junior Nordic siden avlysningen i 2010.

Avslutningen av Melodi Grand Prix Junior Nordic har på ingen måte satt noe demper på det norske konseptet. Selv om det var trist at Melodi Grand Prix Junior Nordic ble lagt ned og barna ikke lengre har muligheten for å vise seg frem for hele Skandinavia, betyr ikke det at dette ikke fortsatt er et flott utstillingsvindu for et ungt talent. Hvert år melder mange hundre barn og unge seg på arrangementet og alle som kommer videre til delfinaler og finalen får en enorm erfaring. Selvsagt er det gøy å vinne, og alle ønsker selvsagt å stå igjen som siste deltaker, men like viktig som en seier er erfaringen deltakerne får med seg på veien. Nå foregår hele Melodi Grand Prix Junior sirkuset med barna i fokus og alt legges til rette for at opplevelsene skal være så positiv som mulig, men det betyr ikke at man ikke krever mye av de unge deltakerne. Således er det en flott måte for en ung stjerne å se hva som forventes av dem om de ønsker å satse på en karriere som musiker.

Privacy Policy