Marcus & Martinus, noen ganger kjent som M & M, er en norsk pop-duo bestående av tvillingbrødrene Marcus Gunnarsen og Martinus Gunnarsen fra Trofors. De to brødrene på 15 år har siden sitt store gjennombrudd gitt ut tre album. I dag er de hele Norges popyndlinger og de har gjort enorm suksess med sine lette, fengende poplåter.

Karriere

I 2012 var Marcus & Martinus deltakere på den ellevte sesongen av Melodi Grand Prix Junior. Finalen, som ble avholdt i Oslos storstue, Oslo Spektrum, så de to brødrene ta hele Norge med storm da de vant soleklart med sangen “To dråper vann” som de to hadde skrevet selv. Etter seieren i Melodi Grand Prix Junior ble sangen gitt ut som single og den gikk rett inn på VG listen hvor den ikke stoppet før den inntok en fin fin åttendeplass. Etter å ha vunnet Melodi Grand Prix Junior var de to brødrene på alles lepper og de gjorde en rekke opptredener over hele Norge i årene som fulgte. Dette var første gang Norge hadde hatt en pop-duo som dette og publikum elsket de to brødrene. Norge kunne ikke få nok av dem og etter nesten to år med opptredener trakk de to seg litt tilbake for å jobbe med det som skulle bli deres debutalbum.

Hei

Etter å ha turnert Norge rundt og gitt ut tre singler, var det endelig klart for det etterlengtede debutalbumet fra den unge duoen. 23 februar 2015 slapp de albumet “Hei” som gikk rett til topps på VG listen. Albumet ble værende på listen i hele 35 uker og det lå på topp-ti på listen i hele 20 uker. En slik suksess har ikke et norsk band opplevd siden a-ha herjet listene på 90-tallet. Fra albumet slapp de også tre singler, “Plystre på deg”, “Elektrisk” og “Ei som deg”. Alle singlene gjorde det meget bra og alle som en gikk de inn på singellisten i Norge.

Samarbeid med Madcon

Etter å ha sluppet sitt debutalbum til strålende kritikk fra presse og fans gikk den unge duoen i studio med ingen ringere enn Madcon. Sammen ga de ut tre singler sommeren 2016. Singelen “Girls” ble en monsterhit og i tillegg til å toppe listene i Norge, gikk den også inn på topp hundre listen i Sverige, hvor den nådde helt opp til 35. plass. Etter dette virket det som duoen hadde fått blod på tann og det var ikke mangel på materiale. I løpet av sommeren og høsten ga de ut to nye singler med Madcon, “Light It Up” og “One More Second”, i tillegg til at de i oktober ga ut sitt første album på engelsk. Albumet inneholdt selvsagt låter som “Girls”, “Heartbeat”, “Light It Up” og “One More Second”. I ukene etter utgivelsen kunne de to brødrene se tilbake på førsteplass i Norge og Sverige, samt en flott 6. plass på listene i Finland. Alle ville ha en del av brødrene og på ny bar det ut på en lengre turne både i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Brødrene kronet et fantastisk år med opptreden under den årlige Nobelkonserten i Oslo Spektrum november og fikk prisen som “Årets Spellemenn” under Spelemannsprisen.

Tilbake der det startet

Brødrene endte 2016 med et smell og kunne se tilbake på et år få artister i Norge har opplevd. 2017 startet like bra og det ble tidlig annonsert at gutten igjen skulle innta Grand Prix-sirkuset hvor det hele startet for dem. Under den internasjonale finalen i 2017 var det nettopp brødrene fra Trofors som var Norges offisielle talsmenn under konkurransen. Etter sin opptreden på Grand Prix ga de ut sin neste singel, denne gangen i samarbeid med den amerikanske rapperen Silento.

Privacy Policy