One Voice Children’s Choir, opprinnelig kjent som Winter Olympic Children’s Choir og Studio A Children’s Choir, er et amerikansk barnekor med base i Utah. Gruppen ble grunnlagt av Masa Fukuda i 2001 etter at han komponerte sangen “It Just Takes Love” for 2002-OL i Salt Lake City, Utah. Han kontaktet lokale skoler og kor for å danne et eget kor som skulle opptre under åpningsarrangementet under OL. Etter at OL var over, var det flere barn som kontaktet Fukuda og uttrykte ønske om å fortsatt synge sammen. Fukuda følte ikke han kunne si nei til barna og grunnla senere samme år koret som en ideell organisasjon for å fortsette å jobbe med barna. Av de 250 som opptrådte under OL, var det 40 barn som ble med videre i det nye koret.

Innocence of Youth

I 2003 ga koret ut egen singel med julesangen “Innocence of Youth”. Sangen fikk enorm oppmerksomhet verden over og koret ble det første koret i historien til å vinne John Lennon International Music Award. I 2014 mottok One Voice nasjonal oppmerksomhet for deres utgivelse av Disney sangen “Let It Go”, med seg på utgivelsen hadde de fått stjernene Lexi Walker og Alex Boyé. Videoen til sangen fikk på bare en dag, 1 million visninger på Youtube. Innen sangen hadde ligget på nettstedet i 10 dager, hadde den vært vist hele 18 millioner ganger. Da sommeren 2015 sto for dør, hadde videoen over 60 millioner visninger. Senere samme år ble de invitert til å delta på USAs største talentkonkurranse, America’s Got Talent. Koret tok det amerikanske publikum med storm og tok seg helt til semifinalen i konkurransen.

Konserter verden over

One Voice ledes i dag fortsatt av grunnlegger og dirigent Fukuda. Koret har vokst enormt og teller i dag over 150 medlemmer, alle i alderen fire til sytten år. Koret utfører hvert år rundt 50 til 70 konserter verden over. Koret trener en gang i uken året rundt og det er planer om en rekke store konserter i årene som kommer. Koret har grepet publikum verden over med sin vakre sang og episke tolkninger av gamle klassikere. Koret fremfører et stort utvalg av musikk og virker like komfortable med både pop, gospel, klassisk musikk, Broadway-musikaler og patriotiske sanger.

Lang venteliste

I 2015 hadde One Voice Choir en venteliste på mer enn 250 barn. Koret har ønsket å øke sitt medlemstall, men det har ikke latt seg gjøre av rent logistiske årsaker. Årlig kommer det til nye medlemmer, men ofte er det bare seks til ti ledige plasser på et år. Alle medlemmer som blir tilbudt plass i koret betaler 30 dollar pr. mnd og har man først vært heldige nok til å komme gjennom nåløyet, er man sikret plass helt frem til man fyller 18 år.

Samarbeid med verdensstjerner

Koret, som de siste årene har gitt ut en rekke CDer til jul og påske, har også rukket å opptre og spille inn album med en rekke store stjerner som David Archuleta, Jenny Oaks Baker, Sam Cardon, Peter Breinholt, Barry Manilow, Janice Kapp Perry, Steven Kapp Perry, The Piano Guys, John Schmidt, Garth Smith, Ryan Shupe, og Vocal Point. I 2005 opptrådte One Voice på en stor julekonsert sammen med Lex de Azevedo og i 2006 ble alle medlemmene invitert til Japan, hvor de opptrådte på verdens største blomsterfestival, Hiroshima Flower Festival. Koret tok nok en gang sitt publikum med storm da de fremførte fem sanger på engelsk, japansk, tongansk og spansk.

Samarbeid med andre kor

One Voice opplyste i 2015 at de leter etter kor fra andre deler av verden som de kan opptre sammen med i et prosjekt som har fått navnet “One World Choir”.

Privacy Policy